Klintebjerg set fra luften

Landsbyruten - den Sorte Kløversti i Otterup

Foto: Klintebjerg

Den Sorte Kløversti fører dig fra Otterup rundt i de gamle idylliske landsbyer og forbi Odense Fjord på en dejlig rute!

Den Sorte Kløversti i Otterup er på 14,9 km, så den er perfekt til en god cykeltur eller en lang gåtur. Ruten har både start og mål på Torvet i Otterup og er markeret af sorte Kløversti-skilte. Den maksimale stigning på ruten er på 3,4%, så det er til at overkomme?

Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.

Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.

Kort over den sorte kløversti fra Otterup

Sådan kommer du til den Sorte Kløversti

Der er parkeringspladser på Torvet og på Søndergade 2 ved biblioteket og ved Otterup Byskov på Otterup Mose 2. Der er også parkeringsplads på Klintebjerg Havn

Der er busrute mellem Otterup og Odense - kig efter rute 140. Du kan finde din tur på rejseplanen.dk

Hvis du vil til Otterup eller Klintebjerg fra et andet sted på Nordfyn eller fra en nabokommune, er det muligt at bestille en flextur. Læs mere om flextur her.

Der er cykelruter mellem Klintebjerg og Odense via Fjordsporet og andre steder på Fyn via Herregårdsruten.

Den Sorte Kløversti fører dig fra stationsbyen Otterup forbi Kvindevadet, hvor kvinderne vaskede tøj i gamle dage og ud forbi den gamle, idylliske landsby Østrup. Her er gamle, velbevarede huse og det gamle fine gadekær, og Østrup Kirke, der blev bygget i løbet af 11-1200-tallet.

I Østrup ligger den tidligere herregård Østruplund og troner med sin fine bygning, der blev opført i 1882. Gården her blev nævnt første gang i 1456 under navnet Østrupgaard og har været ejet af flere adelige familier, men det var først da gården i 1754 blev solgt til Laurids Schebye, der var søn af den lokale sognepræst, at den fik meget jord under sig. Han var nemlig en dygtig landmand. Da hans svigerdatter blev enke i en tidlig alder, arvede hun gården og giftede sig med godsforvalteren Elias Møller, der var en dygtig landmand og meget driftig. Han fik inddæmmet Fjordmarken ved Odense Fjord fra 1818 og har derfor haft afgørende betydning for hele landskabet her - ellers ville det hurtigt være blevet en våd tur rundt i området?

I landsbyen Østrup er der et shelter, hvis I har lyst til en overnatning i de idylliske omgivelser.

Klintebjerg

På turen kommer du også til Klintebjerg Havn, der byder på en fantastisk udsigt til Odense Fjord og den øde ø Vigelsø. Her ved havnen er der et madpakkehus, hvor I kan nyde jeres medbragte mad og drikke i alt slags vejr, og ellers er der også masser af muligheder for at nyde maden og udsigten udenfor. Der er også 2 shelters lige ved vandet med bålplads og pizzaovn, hvis I har lyst til overnatning med en fantastisk udsigt.

Landsby og skov

Mellem Klintebjerg og Otterup går den sorte kløversti gennem den gamle hyggelige landsby Gerskov med en smuk kirke, hvor alle kan kigge ind og tænde lys i lysgloben eller nyde et stille øjeblik. På vejen kommer man også forbi skovområet ved Højskov og Snabhave.

Der er masser af muligheder i Otterup by for at købe noget at drikke og lidt lækkert at spise til turen eller måske til at styrke sig efter turen? Butikkerne og cafeerne ligger tæt på Torvet i centrum af byen.