Bisoner ved Ditlevsdal Bison Farm

Sprængt bisonbryst med peberrodssauce, stegte rosenkål og kogte kartofler

Foto: Ditlevsdal Bisonfarm

Nordfyn er fuld af gårdbutikker med masser af friske og lækre råvarer, og vi har en opskrift til jer med gode nordfynske ingredienser - se opskriften på sprængt bisonbryst med peberrodssauce og kogte kartofler her!

Find alle gårdbutikkerne her på visitnordfyn.dk

Sprængt oksebryst

Køddisken i Ditlevsdal Gårdbutik
Foto: Jens Wognsen
Løg
Foto: Ida Sejer Clausen

Ingredienser:

1 kg bisonbryst

75 g sukker

150 g salt

1 ½ L vand

6 laurbærblade

Hele Peberkorn cirka 20 stk

2 løg

5 fede hvidløg

3 gulerod

1 økologisk citron

Et bundt persille med stilk 

Sådan gør du:

Læg det rå spidsbryst i en stor skål med låg. Rør sukker, salt og vand sammen med laurbærblade og peberkorn, til sukker og salt er opløst. Hæld det over spidsbrystet, og lad det trække under låg på køl i 2 døgn.

Bring en stor gryde med vand i kog. Pil og halvér løg og hvidløg. Skræl gulerødder, og skær dem i grove stykker. Halvér citronen. Læg løg, hvidløg, gulerødder, laurbærblade, citron og skyllede persillestilke i gryden.

Skru ned for varmen, så vandet kun bobler en smule. Lad spidsbrystet simre i gryden i 3 timer. (mærk om det føles mørt ved at prikke i kødet med en stegegaffel) Tag spidsbrystet op (gem halvdelen af kogevandet), og skær det i skiver på tværs af fibrene.

Peberrodssovs

Bisonhoved på væg hos Ditlevsdal Bisonfarm
Foto: Jens Wognsen
Kartofler fra Kjærsgaard Gårdbutik
Foto: Kjærsgaard Gårdbutik

Ingredienser:

1 spsk æbleeddike

4 spsk frisk revet peberrod

50 g smør

1 ½ spsk hvedemel

3 dl tør hvidvin

1 spsk  dijon sennep

2 ½ dl fløde

Salt peber

Sådan gør du:

Bland peberrod og eddike og lad det stå og trække i 5 minutter.

Imens smeltes smørret i en gryde. Tilsæt mel, og lad det stege under omrøring i cirka 1 minut, uden at det tager farve.

Herefter hældes hvidvinen på, og det koges ind. Rør kogevandet i ad 2 omgange. Tilsæt peberrodsblandingen samt sennep og lad det simre i 10 minutter.

Hæld til sidst fløde i gryden, og lad saucen samle sig. Smag til med salt, peber og evt. mere peberrod.

Serveres med stegte rosenkål og kogte kartofler.