Gårdbutikker og gourmetoplevelser på Nordfyn
Find de bedste gårdbutikker og gourmetbutikker på Nordfyn!
Nordfyn er fuld af gårdbutikker med masser af friske og lækre råvarer, og vi har en opskrift til jer med gode nordfynske ingredienser - se opskriften på sprængt bisonbryst med peberrodssauce og kogte kartofler her!
1 kg bisonbryst
75 g sukker
150 g salt
1 ½ L vand
6 laurbærblade
Hele Peberkorn cirka 20 stk
2 løg
5 fede hvidløg
3 gulerod
1 økologisk citron
Et bundt persille med stilk
Læg det rå spidsbryst i en stor skål med låg. Rør sukker, salt og vand sammen med laurbærblade og peberkorn, til sukker og salt er opløst. Hæld det over spidsbrystet, og lad det trække under låg på køl i 2 døgn.
Bring en stor gryde med vand i kog. Pil og halvér løg og hvidløg. Skræl gulerødder, og skær dem i grove stykker. Halvér citronen. Læg løg, hvidløg, gulerødder, laurbærblade, citron og skyllede persillestilke i gryden.
Skru ned for varmen, så vandet kun bobler en smule. Lad spidsbrystet simre i gryden i 3 timer. (mærk om det føles mørt ved at prikke i kødet med en stegegaffel) Tag spidsbrystet op (gem halvdelen af kogevandet), og skær det i skiver på tværs af fibrene.
1 spsk æbleeddike
4 spsk frisk revet peberrod
50 g smør
1 ½ spsk hvedemel
3 dl tør hvidvin
1 spsk dijon sennep
2 ½ dl fløde
Salt peber
Bland peberrod og eddike og lad det stå og trække i 5 minutter.
Imens smeltes smørret i en gryde. Tilsæt mel, og lad det stege under omrøring i cirka 1 minut, uden at det tager farve.
Herefter hældes hvidvinen på, og det koges ind. Rør kogevandet i ad 2 omgange. Tilsæt peberrodsblandingen samt sennep og lad det simre i 10 minutter.
Hæld til sidst fløde i gryden, og lad saucen samle sig. Smag til med salt, peber og evt. mere peberrod.
Serveres med stegte rosenkål og kogte kartofler.