Skåstrup Strand
God plads til vandreturen, badebro, lavvandet strand til børnene, smuk udsigt og grønne områder ved siden af - Skåstrup Strand er dejlig både sommer o...
Den Røde Kløversti ved Skåstrup kaldes Naturruten, fordi den byder på skøn natur langs både strand, skov og eng - tag med på turen!
Den Røde Kløversti ved Skåstrup er på 7,2 km i alt. Ruten starter og slutter i den lille landsby Skåstrup, men du kan også vælge at starte ved parkeringspladsen ved Donnervej. Ruten er markeret af de røde Kløverskilte hele vejen. Kløversti-ruten går gennem et lidt bakket terræn med medium stigninger på max 5%.
Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.
Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.
Der er en parkeringsplads på Donnervej ved Nymark lige ved den Røde Kløversti og langs Strandgyden ved Skåstrup Strand ikke så langt fra det naturområde, hvor turen går.
Hvis du vil til Skåstrup fra et andet sted på Nordfyn eller fra en nabokommune, er det muligt at bestille en flextur. Læs mere om flextur her.
Den Røde Kløversti-rute ved Skåstrup starter som alle fire Kløversti-ruter i Skåstrup på Skåstrup Torv i den lille hyggelige landsby med gadekær med ænder og gamle huse i ren Morten Korch-idyl.
Den Røde Kløversti-rute fører gennem en meget alsidig natur. Du kommer forbi marker, græsenge og skovene Skåstrup Frihed og Nyhave. Ruten fører ikke igennem skovene, men lige forbi. Der er også veje ind i skovene, som man gerne må gå på for at nyde roen under trækronerne. Vær opmærksom på, at skovene er i privat eje. Man må kun færdes på stierne og kun i tiden fra solopgang til solnedgang.
Ruten fører også forbi marker og Hugget, som H.C. Andersen besøgte som dreng sammen med sin mor på sin allerførste rejse. Andersens mor havde tjent hos gårdens frues forældre. H.C. Andersen og moren gik dertil fra Odense, og turen tog 2 dage og gjorde et stort indtryk på barnet Andersen, som han beskriver i bogen "Mit Livs Eventyr": "det var en deilig Gaard og deilig Mad fik vi, men foruden dette gjorde ogsaa Landet selv et saa mægtigt Indtryk paa mig, at mit høieste Ønske var altid at blive her." Nu kom H.C. Andersen siden mange andre andre steder hen ? men området er stadig smukt.
Ruten går også langs diget og stranden. Diget blev opført ved inddæmningen af området sidst i 1800-tallet. Men her har levet mennesker mange år før det. De har nemlig efterladt sig spor i form af flere gravhøje, der dels er placeret i skoven ved Nyhave og Hugget og dels mellem skoven og stranden. Højene er dels fra yngre stenalder og ældre bronzealder. Fra stranden er der også god udsigt ud over Kattegat, og du kan se hele vejen til Jylland. Langs stranden er der flere steder bænke, og så er der også badebro ud i vandet, hvis du får lyst til en dukkert efter gåturen.