Mågeøerne
Som navnet antyder, er det måger og andre fugle, der holder til på øerne lidt ud for Bogense - du kan se og høre fuglelivet fra kysten!
Den Blå Kløversti fra Bogense fører jer rundt på en skøn naturoplevelse langs kyst, skov og eng!
Den Blå Kløversti i Bogense er en overkommelig rute for både vandre- og cykelturen på 6,3 km. Ruten har både start og mål ved pylonen på det lille torv på Bogense Gl. Havn mellem Østre og Vestre Havnevej. Ruten er markeret af blå Kløversti-skilte. Området går op og ned i bakke og dal, og den maksimale stigning er på 6,8%.
Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.
Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.
Der er parkeringspladser på Bogense Marina, på Vestre Havnevej og på Gyldensteensvej 99.
Der er busrute mellem Odense og Bogense og Søndersø - kig efter rute 191 og 192. Du kan finde din tur på rejseplanen.dk
Hvis du vil til Bogense fra et andet sted på Nordfyn eller fra en nabokommune, er det muligt at bestille en flextur. Læs mere om flextur her.
Der er også flere cykelruter, der fører forbi Bogense. Se cykelruter her.
På den Blå Kløversti i Bogense oplever I en helt fantastisk udsigt fra stien langs kysten og forbi den flotte kirke. Herfra kan I se helt til Jylland og Endelave - og tættere på kan I se fuglelivet på Mågeøerne og den skovklædte Æbelø.
Ruten kaldes også Digeruten, fordi den går langs det gamle dige. Den nordfynske kyst var fyldt md små øer og fjorde, men hele området her blev inddæmmet, og nu er den tidligere havbund landbrugsjord, strandenge og beliggenhed for forskellige boliger.
Man brugte bl.a pumpemøller, der var med til at pumpe vandet væk fra området. Stegø Mølle på den tidligere ø Stegø er en sådan tidligere pumpemølle, der er blevet genopbygget efter en brand og kan ses udefra.
Her tæt på er der en sti langs den gamle vandingskanal, og følger I den kommer I til fugletårnet ved Dæmningsminde, hvorfra I kan se ud over en del af det store naturgenopretningsprojekt Gyldensteen Strand. I 2014 fjernede man nemlig digerne her og lad vandet komme ind igen, efter at området havde været inddæmmet fra 1871. Nu er der ikke længere landbrug, og der er kommet et rigt dyre- og fugleliv.
Turen fortsætter langs markvejen og ind i Fredskoven under de høje gamle træer. En del af skoven er over 200 år gammel. Der er flere legepladser og udendørs fitness i skoven, hvis I har lyst til for eksempel at prøve lidt crossfit.
Ruten går langs Bogense Bybæk - og er I stille, kan I måske spotte havørreder og oddere i bækken - og Bogenses gamle bydel og tilbage til havnen.
Bogenses mange cafeer og spisesteder byder på masser af muligheder for at få noget lækkert at spise og drikke, og der er også masser a butikker, hvor I kan købe lækre snacks med til turen. Der er bænke flere steder på ruten, og på havn og marina finder I borde og bænke, hvor I kan slå jer ned.